/// Als educatieve tak van het productiehuis Bandido verenigt Filmeducatie.be filmpraktijk en filmvorming. Filmeducatie.be biedt filmlessen en filmworkshops aan voor het onderwijs en verenigingen. Naast ons standaard educatief aanbod werken we ook een programma-op-maat uit voor je school of groep. Als productiehuis stellen we eveneens onze professionele video-opname service ter beschikking tegen een betaalbare prijs. We wensen je alvast veel filmplezier!


/// WORKSHOPS

Als onderdeel van een productiehuis heeft Filmeducatie.be alle praktische knowhow en technisch materiaal in huis om met film aan de slag te gaan. De workshops worden gegeven door mensen die zelf actief zijn in de filmsector. Met die beroepservaring leren ze leerlingen of andere geïnteresseerden om bv. een scenario of een draaiboek te (her)schrijven, te acteren, een camera te bedienen, enz. Kortom, zowat alle stadia die een film van het begin tot het einde aflegt, komen aan bod in één van de workshops. Bovendien is het aanbod van workshops niet beperkt tot 'cinema'. Naast speelfilm-workshops zijn ook andere audiovisuele producties in het aanbod opgenomen. Enkele voorbeelden: documentaire, videoclip, film en muziek, poëzieverfilming, multicamera (=tv-studio), video-reportage, tv-journaal, enz.

Naast scholen en verenigingen kiezen sommige organisaties een workshop in ons aanbod als een team buildingsactiviteit. Door samen in een ongedwongen sfeer een film te maken, leren de deelnemers elkaar op een andere manier kennen. Soms komen er heuse acteer- of cameratalenten naar boven die vriend en vijand verrassen...

Klik op de workshops voor meer info en voorbeelden.