/// Als educatieve tak van het productiehuis Bandido verenigt Filmeducatie.be filmpraktijk en filmvorming. Filmeducatie.be biedt filmlessen en filmworkshops aan voor het onderwijs en verenigingen. Naast ons standaard educatief aanbod werken we ook een programma-op-maat uit voor je school of groep. Als productiehuis stellen we eveneens onze professionele video-opname service ter beschikking tegen een betaalbare prijs. We wensen je alvast veel filmplezier!


/// FILMBESPREKINGEN / FILMLEZINGEN

Wil u een maatschappelijk thema benaderen/behandelen via een specifieke film? Zoekt u een interessante film rond een bepaald thema voor een specifieke doelgroep? Dan kan u een beroep doen op onze filmbesprekingen. Eén van onze sprekers komt langs om na de vertoning van de film het thema te analyseren. We diepen het thema uit dat in de film aangeraakt wordt. Daarnaast lichten we ook toe hoe dit thema filmisch aangepakt werd, zonder al te technisch te worden.

Deze aanpak onderscheidt zich van onze pure filmlessen. Die laatste spitsen zich nl. volledig toe op het kijken naar de film-an-sich, naar de filmtaal. In onze filmbesprekingen willen we in de eerste plaats een inhoudelijke (maatschappelijke) discussie en vragen losweken om er ev. achteraf (in de les) op door te gaan. De filmbespreking kan gebeuren in het gebouw van de aanvrager of elders (b.v. een bioscoopzaal). Deze werkwijze maakt het mogelijk om zowel kleine als grote groepen te laten deelnemen. Het thema en de film kunnen in samenspraak gekozen worden.

/// Details

  • Bij de uitwerking van de filmbespreking houden we steeds rekening met het niveau en de voorkennis van de doelgroep
  • De deelnemers ontvangen een handout met een overzicht van de bespreking
  • max. aantal deelnemers: te bespreken
  • Duur: 50-100 min.
  • Prijs: 200 euro + vervoer (0,40 eur/km)
  • De aanvrager voorziet: voldoende verduisterd lokaal, beamer, geluidsboxen, ev. microfoon (bij grote groep)

/// Vragen?

Email: info apenstaart filmeducatie.be
Tel: 0474/68 52 32