/// Als educatieve tak van het productiehuis Bandido verenigt Filmeducatie.be filmpraktijk en filmvorming. Filmeducatie.be biedt filmlessen en filmworkshops aan voor het onderwijs en verenigingen. Naast ons standaard educatief aanbod werken we ook een programma-op-maat uit voor je school of groep. Als productiehuis stellen we eveneens onze professionele video-opname service ter beschikking tegen een betaalbare prijs. We wensen je alvast veel filmplezier!


/// OVER FILMEDUCATIE.BE

Filmeducatie.be wil een brug slaan tussen 2 werelden, nl. film en onderwijs / vorming. Filmeducatie.be is immers in beide werelden volwaardig actief. Als educatieve tak van een productiehuis verenigt Filmeducatie.be filmpraktijk en filmvorming. Een unicum in Vlaanderen.

Filmeducatie.be is gegroeid uit de schoot van het film- en videoproductiehuis Bandido, dat fictie- en non-fictiefilms voor bioscoop, televisie en internet maakt. De medewerkers achter Bandido hebben echter ook een pedagogische achtergrond. Van opleiding zijn ze niet enkel cineast, maar ook germanist of classicus. In die laatste hoedanigheid staan ze ook dagelijks voor de klas. De kennis en de ervaring die ze in beide werelden gedurende meer dan 18 jaar opbouwden, hebben ze gebundeld in Filmeducatie.be.