/// Als educatieve tak van het productiehuis Bandido verenigt Filmeducatie.be filmpraktijk en filmvorming. Filmeducatie.be biedt filmlessen en filmworkshops aan voor het onderwijs en verenigingen. Naast ons standaard educatief aanbod werken we ook een programma-op-maat uit voor je school of groep. Als productiehuis stellen we eveneens onze professionele video-opname service ter beschikking tegen een betaalbare prijs. We wensen je alvast veel filmplezier!


/// FILMPROJECT-OP-MAAT

Heb je filmplannen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Geen nood, Filmeducatie.be helpt je vooruit met een filmproject-op-maat. Werk je bv. rond het thema WOI en wil je daar een filmworkshop aan koppelen? Dat kan. Wil je met je groep deelnemen aan een filmwedstrijd en wil je daar assistentie bij? Dat kan. Samen bespreken we de verschillende mogelijkheden om je stoutste filmplannen te realiseren.

Hieronder vind je voorbeelden van filmprojecten-op-maat. Aan het filmproject 'De moord op prins Ferdinand' hebben honderden figuranten op locatie meegewerkt. De hoofdrollen werden vertolkt door de leerlingen van 1 klas. Het hele project kaderde in een schoolmusical rond WOI. De film werd geïntegreerd in de opvoering van de musical. Het project was zo ambitieus dat verschillende kranten hierover bericht hebben.

In een ander geval beslisten de leerlingen van 6 HUMB deel te nemen aan een Europese filmwedstrijd. Het thema was 'De rechten van de Europese burger'. Filmeducatie.be hielp de leerlingen om het thema esthetisch te benaderen. Met succes, want 6 HUMB won de eerste prijs, nl. een reis naar Griekenland met de hele klas. Tijdens die cultuurreis hebben de leerlingen niet stil gezeten. Ze hebben een poëtische impressie gemaakt van de unieke reis. Dit resulteerde in een videogedicht op basis van het bekende gedicht, Ithaka, van de Grieks-Alexandrijnse dichter K.P. Kavafis. Daarin vertelt Kavafis dat niet de bestemming belangrijk is, maar de tocht erheen. Zowel de videowedstrijd, de reis, als het maken van het filmgedicht hebben het afstudeerjaar van de leerlingen van 6 HUMB in grote mate getekend. Een bijzonder geslaagd project!

In een derde voorbeeld hebben we gewerkt met een OKAN-klas die, samen met het het lokale Cultuurcentrum, Canon cultuurcel (dynamo3) en Filmeducatie.be, een film gemaakt hebben over identiteit. De rode draad in de film zijn de belangrijkste feesten/rituelen in een mensenleven, die gemeenschappelijke wortels hebben in de meeste culturen. In de film tonen we deze scharniermomenten in het leven van elke mens, van geboorte tot de dood, en tussendoor zien we het huidige schoolleven van de leerlingen in de OKAN-klas. De leerlingen waren terecht fier op het eindresultaat.

/// Voorbeelden

filmproject-op-maat 'WOI: de moord op prins Ferdinand'


filmproject-op-maat 'rechten van de Europese burger': EU-filmwedstrijd (90 sec. versie)

filmproject-op-maat 'rechten van de Europese burger': EU-filmwedstrijd (150 sec. versie)

filmproject-op-maat 'filmgedicht op reis door Griekenland': 1ste prijs EU-filmwedstrijd

filmproject-op-maat: project rond identiteit met een OKAN-klas

filmproject-op-maat: project rond zuivere lucht op school

filmproject-op-maat: project rond de toekomst van Europa

/// Details

  • Bij de uitwerking van de workshop houden we steeds rekening met het niveau en de voorkennis van de doelgroep
  • max. aantal deelnemers: afhankelijk van het project
  • Duur: halve dag / volledige dag / week (aangepast programma)
  • Prijs: mail ons voor een offerte of bel ons voor een verkennend gesprek
  • De aanvrager voorziet: ruime lokalen, tv/beamer
  • Filmeducatie.be voorziet: uitgebreid professioneel filmmateriaal

/// Vragen?

Email: info apenstaart filmeducatie.be
Tel: 0474/68 52 32