/// Als educatieve tak van het productiehuis Bandido verenigt Filmeducatie.be filmpraktijk en filmvorming. Filmeducatie.be biedt filmlessen en filmworkshops aan voor het onderwijs en verenigingen. Naast ons standaard educatief aanbod werken we ook een programma-op-maat uit voor je school of groep. Als productiehuis stellen we eveneens onze professionele video-opname service ter beschikking tegen een betaalbare prijs. We wensen je alvast veel filmplezier!


/// JAARPROJECT FILM

Verschillende scholen werken met een jaarthema. Het thema 'Film' is een terugkerend en dankbaar thema om verschillende (vakoverschrijdende) leerdoelstellingen binnen de hele schoolgemeenschap te realiseren op een speelse manier. Een filmproject waarbij talrijke klassen betrokken zijn, vereist echter specifieke didactische en technische knowhow. Filmeducatie.be is een ideale partner om je door het hele filmproces te loodsen met een knap filmproduct op het einde.

Het project start met een gesprek met alle betrokken leerkrachten en directieleden. We geven een presentatie (bv. tijdens een pedagogische studiedag of personeelsvergadering) over de verschillende mogelijkheden (én valkuilen) van het ambitieuze project. We tonen daarbij talrijke voorbeelden uit verschillende leeftijdscategorieën. Daarna begint de scenariofase. Wij geven tips en feedback over hoe je een interessant script kan schrijven met en op maat van het leerlingenpubliek waarmee je werkt. Ook over decor en kostumering kunnen we adviezen geven. Tijdens de opnames zorgen wij voor alle professionele opname-apparatuur. We tillen ook de acteerprestaties van de leerlingen naar een hoger niveau. Tot slot geven we aan zowel de leerlingen als de leerkrachten een realistische inkijk op het magische proces van de filmmontage. Het eindresultaat wordt veelal getoond tijdens een filmavond of schoolfeest waarbij alle leerlingen schitteren op het grote doek. De reacties van (groot)ouders op het eindproduct is vaak overweldigend.

Tijdens dit jaarproject coachen we alle betrokken participanten (leerlingen, leerkrachten én directie) doorheen alle stadia van een groots opgezette filmproductie op school. De knowhow die men op die manier vergaart op school, kan ook ingezet worden voor toekomstige culturele initiatieven op school.

/// Voorbeelden

jaarproject film 'Iedereen een ster': intro


jaarproject film 'Iedereen een ster': filmquiz in black & white

jaarproject film 'De rode loper': FC De Kampioenen

jaarproject film 'De rode loper': De Sprookjesboom

/// Details

  • Bij de uitwerking van de workshop houden we steeds rekening met het niveau en de voorkennis van de doelgroep
  • max. aantal deelnemers: afhankelijk van het project
  • Duur: halve dag / volledige dag / week (aangepast programma)
  • Prijs: mail ons voor een offerte of bel ons voor een verkennend gesprek
  • De aanvrager voorziet: ruime lokalen, tv/beamer
  • Filmeducatie.be voorziet: uitgebreid professioneel filmmateriaal

/// Vragen?

Email: info apenstaart filmeducatie.be
Tel: 0474/68 52 32